Giurgia and the Greek vlachs - Fountains - by Mavrommati Vaso

ΟΧΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ

22/2/2020

Διαβάστε γιατί είμαστε αντίθετοι με τα αιολικά στις κορυφές των βουνών.


16/1/2020

Γρηγόριος Ν. Τόσκας
Πρόεδρος Κοινότητας Αγίας Παρασκευής

Αιολικά πάρκα: Αυτή η πράσινη Μαστιγα. Γιατί ειμαστε αντιθετοι:

Αγαπητοί φίλοι,
Το θέμα της λεγόμενης 《πράσινης》 ενέργειας όπως είναι φυσικό,απασχολεί όλους τους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους και μάλιστα στο μέγιστο βαθμό. Θέλουμε εμείς,τα παιδιά και τα εγγόνια μας να ζήσουμε σε ενα φυσικό περιβάλλον σαν αυτό βρήκαμε από τους γονείς και τους παππούδες μας. Αν μη τι άλλο εμείς ξέρουμε καλά τι πάει να πεί ζωή στη φύση και στο βουνό. Είμαστε απο τους τυχερούς που είχαν την ευκαιρία να πάρουν την πρώτη τους ανάσα στο φυσικό παράδεισο.

Με αφορμή πολλά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για την επικείμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή του Ασπροποτάμου δν μπορούμε να μείνουμε ούτε απαθής ούτε σιωπηλοί. Είμαστε υποχρεωμένοι να καταδικάσουμε τα σχέδια αυτά που με άλλοθι τη παραγωγή 《καθαρής 》 ενέργειας ετοιμάζονται να μετατρέψουν μια απο τις πιο παρθένες και αμόλυντες περιοχές της Ελλάδας σε εργοτάξιο. Μελέτες καταδεικνύουν τις βαρύτατες επιπτώσεις στο περιβάλλον:τον υδροφόρο ορίζοντα,τη χλωρίδα,τη πανίδα,το ζωικό βασίλειο.

"Με λίγα λόγια το κόστος στο περιβάλλον απο την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών είναι αντιστρόφως ανάλογο από το όφελος που παράγουν"

Καλούμε όλους τους φίλους και τοπικούς παράγοντες να δηλώσουν με σαφήνεια την αντίθεση τους στην συνέχιση των εργασιών. Το μεγαλύτερο κέρδος όλων μας είναι να διατηρήσουμε ζωντανή τη φύση, ενάντια στα όποια συμφέροντα τοπικού ή μη χαρακτήρα. Η φύση ειναι το καλύτερο μας προϊόν. Οφείλουμε στους εαυτούς μας να το προστατέψουμε και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές καλύτερο και όχι χειρότερο και υποθηκευμένο .

Ζητάμε πραγματική πράσινη ενέργεια χωρίς εισαγωγικά.


10/1/2020

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής Ασπροποτάμου μετά την είδηση πως 300 ίσως και περισσότερες ανεμογεννήτριες θα στηθούν σε ολόκληρη την κορυφογραμμή. Οι αντιδράσεις γίνονται πλέον όλο και πιο έντονες στον προγραμματισμό για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, ενώ την περασμένη Κυριακή υπήρξε συνάντηση κατοίκων όπου αποφασίστηκε και η πρώτη συντονιστική επιτροπή αγώνα....
Περισσότερα εδώ

Γίνετε μέλη στο Δίκτυο φορέων και πολιτών για την προστασία του Ασπροποτάμου20/12/2019

Αντιδρούμε ενάντια στα αιολικά πάρκα που σχεδιάζονται για την περιοχή του Ασπροποτάμου.
Διαβάστε σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας του κ  Δημήτρη Τύμπα από την Ανθούσα.
Υπογράψτε την σχετική διαμαρτυρία.
24/12/2018


Ας προστατέψουμε τα υπέροχα βουνά μας, τα αιώνια, τα άφθαρτα από τον χρόνο.
Δυστυχώς, τα αιολικά έρχονται να ισοπεδώσουν τη μια μετά την άλλη όλες τις βουνοκορφές της πατρίδας μας. Θα ακολουθήσουν τα μικρά υδροηλεκτρικά.
Ξεπουλούν ότι πιο αγνό έχει απομείνει. Ντροπή!
Από την Κάρυστο, από τα Άγραφα, από τη Μάνη, από την Κρήτη, από τη Ναυπακτία, από την Ευρυτανία ξεπηδούν φωνές που αντιστέκονται.
Ο τόπος μας δεν έχει τίποτα να κερδίσει, τα λεγόμενα αντισταθμιστικά είναι καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.
Στην παρακάτω εικόνα (από την πολύ τεκμηριωμένη εργασία της κ Θανασούλα) φαίνεται το μέγεθος του ξεπουλήματος.
Λέμε ΟΧΙ στην εκβιομηχάνιση των βουνών και των ποταμών μας!
Ας ενημερωθούμε και ας υπογράψουμε όλοι εδώ